Marias Makeupguide del 2

image363
På bilden: Dream Matte Mousse Foundation från Maybelline, Rouge från MakeUpStore, Rimmel Hide The Blemish Concealer, Rougeborste från MakeUpStore, Nivea Stay Real Foundation och Rimmel Stay Matte -puder.

I denna del av min makeupguide tar jag upp bas-makeupen; foundation, concealer/täckstift, puder och rouge.

Foundation: Används till att dölja ojämnheter och blemmor, ger en jämnare hudton och gör även att övrig makeup håller längre än på ren hy. Foundation ska appliceras i hela ansiktet och var noga med att även applicera den en bit på halsen halsen och tona ut, det är inte snyggt med skarpa linjer.Det är INTE meningen att det ska se ut som en kaka, meningen med foundation är att få hyn att se så felfri ut som möjligt, men det ska ändå se naturligt ut. Foundationen ska ha samma ton som din egna hudnyans, eller en nyans ljusare, INTE mörkare.
Man kan applicera foundationen både med fingrarna och med en makeupsvamp, du väljer själv vad du tycker går bättre. Se till att fingrarna är rena innan du applicerar och om du använder svamp istället; byt ut den ofta(helst 1 gång i veckan eller varje dag) eller så tvättar du den med vatten och tvål. Detta pga att det samlas bakterier i svampen varje gång du använder den. Personligen tycker jag det är både enklast och billigast att använda fingrarna. Det finns olika typer av foundations, t.ex foundations i mousseform (ex. Maybellines Dream Matte Mousse) som lämpar sig bäst för de med lite fetare hy och foundations i flytande form.

Concealer/täckstift: Används till att dölja blemmor och/eller mörka ringar under ögonen. Vissa concealers funkar bättre till att dölja blemmor än att dölja mörka ringar och vice versa. Fråga någon som jobbar i affärn vad som passar bäst till vad eller kika på sminkmärkenas hemsidor. Det finns bruntonade, orangetonade, gultonade och gröntonade concealers. Orangetonade döljer blått bäst, alltså mörka ringar under ögonen och de gröntonade är den effektivaste färgen när det gäller att dölja illröda finnar, eftersom grönt tar ut det röda. OBS: Du börjar inte likna en alien av att använda en gröntonad concealer, när man applicerat det blir det hudfärgat.
Man applicerar alltså concealer/täckstift på enstaka finnar/partier, inte i hela ansiktet. Vad gäller valet av nyans på hudfärgade concealers/täckstift gäller samma sak som hos foundationen; ta absolut inte en som är för mörk! Det är en smaksak om man applicerar foundationen eller concealern först, för min del blir det först concealer, sedan foundation och sen lite mera concealer vid behov.

Puder: Det finns både transparenta(genomskinliga) och tonade puder, det senare alternativet ska även det följa din hudton. Puder appliceras för att matta ner glansig/flottig hy och för att fixera makeupen(få foundationen att sitta längre). En stor puderborste ger enligt mig bästa resultat, applicera antingen med rundade rörelser eller genom att pressa borsten mot hyn (smaksak). Efteråt är det viktigt att du försiktigt dras borsten medhårs(neråt) längs ansiktet, för att de små fjunen ska lägga sig. Annars finns risken att du börjar se lurvig ut i ansiktet. Det finns både kompakta puder (i kakform) och löspuder.

Rouge: Rouge appliceras på kinderna för att ge ansiktet ett rosigt intryck. Att välja nyans är inte alltid det lättaste här, men har du väldigt ljus hy ska du vara lite försiktig med starka och bruntonade nyanser. För den ljusaste hudtypen lämpar sig nyanser i rosa. För de med mörkare hy eller gulaktig hy är mera bruntonade och persikonyanser snyggt. Rådfråga någon kunnig person ifall du är osäker. Det är bättre att applicera för lite än för mycket rouge. Här rekommenderar jag också en stor borste för ett naturligare resultat. Applicera ungefär som du gör med pudret, om det är ett puderrouge. Med kräm/mousse-rouge kan man använda fingrarna. Man kan både applicera rougen på kindets äpple (le så applicerar du där kinden är rundast och fortsätter mot tinningen) och strax under kindbenets högsta punkt (sug in kinderna så ser du var det buktar inåt). Applicerar man rouget på kindens högsta punkt framstår ansiktet som lite rundare och applicerar man det under kindbenet ser ansiktet smalare ut.


I nästa del tar jag upp ögonmakeupen!

//Maria

Kommentarer
Postat av: Tilda

Om du har hittat en foundation som är perfekt behöver du inte "dra" ner den på halsen. Meningen är nämligen att man ska välja en foundation som går ton i ton med färgen på halsen. Man kan använda en svamp att applicera sin foundation med, men man räknar med att ungefär halva innehållet av foundationen försvinner in i svampen, vilket gör det hela rätt oekonomiskt. Genom att använda en foundationpensel i stället, behöver man inte ta särskilt mycket foundation och dessutom hjälper penseln till med att få ett snyggare och tunnare resultat. Att använda fingrarna är inget jag rekomenderar, då man oftast är lite flottig just där (även om det inte känns så), detta i sin tur gör att foundationen inte får lika bra fäste på huden och det ser lätt onaturligt ut.
Ha det bra allihopa!

Mvh Tilda/Make Up Artist

Postat av: Maria

I och för sig, men vissa brukar aldrig hitta den perfekta nyansen så därför kan det ju vara bra för folk att känna till att det kan löna sig att applicera lite på halsen med. Jag har nästan bara använt fingrarna då jag har applicerat foundation och det har funkat hur bra som helst tycker jag :) Men naturligtvis ska man ju rengöra fingrarna noga innan, annars samlas det ju bara massa bakterier och sånt.

2007-03-17 @ 13:18:09
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback