Min H&M - beställning :)



Bild 1: Mörkbrun top/klänning med ett "snöre" man kan knyta
Bild 2: Röda byxor & ett vanligt vitt linne
Bild 3: Byxorna igen + en vit top i lång model, väldigt genomskilnig :)
Bild 4: Mörkbrun väska


Måste be om ursäkt för de dåliga bilderna

// Alexandra

En nybliven 19-åring..

outfit

..ser ni här ;)

Stylade till mig lite mera än annars, dagen till ära :) Försökte hålla mig till uppstylad, men ändå inte helt festklädd :P

  •  jeans från H&M
  • svart topp från H&M
  • svart spetsblus (tydligare bild ser ni här), också från H&M ^^
  • bruna boots (se länken ovan) från Aleksi
  • halsband med hjärt- och nyckelberlocker
  • lövformade guldörhängen från H&M (syns dock inte på bilden)
  • silverarmband (sticker ut lite från allt guld, men eftersom jag och min pojkvän köpte likadana för en tid sen hänger det jämt på min handled<3)
  • hår: slarviga lockar i slarvig uppsättning, med fjärilshårspänne från H&M..! (Framstår som värsta H&M-fanatikern nu men ^^)
  • makeup: flytande eyeliner och röda läppar á la Marilyn Monroe ;)

Lite tydligare bilder på frisyr och makeup, klicka på bilderna för förstoring

Orkar inte räkna upp alla presenter jag fått hittills, men är ni nyfikna kan ni kolla i min egna blogg, som ni hittar bland länkarna.

//Maria

Urban Outfitters!!!

Grattis Stockholm och grattis Sverige!
En av mina, och många andras, absoluta favoritaffärer här i USA kommer till Sverige och Stockholm.
Urban Outfitters var namnet, lägg det på minnet.
Biblioteksgatan 5 är platsen så är du i Stockholm, styr genast skospetsen ditåt.
Urban Outfitters är en relativt stor kedja här i USA som skiljer sig ifrån alla andra mainstreamkedjor. De säljer saker man inte hittar i andra affärer och är väldigt mycket "street". Det är väldigt blandade prisklasser på utbudet. Man kan hitta allt från 50 kronors öronhängen till 2000-kronors väskor och jag antar att det kommer vara ännu dyrare i Stockholm än i Chicago där jag shoppar loss.

Att komma in i deras affärer är lite som en dröm. En salig blandning av kjolar, jeans, smycken, mössor, heminredning, roliga prylar, t-shirts med roliga tryck, böcker i massor, skor, underkläder, ja you name it. De säljer mest udda och relativt okända märken, men även kända märken såsom VANS, Hello Kitty, Miss Sixty och Converse. Jag har varit inne på deras hemsida och plockat ut några exempel på vad man kan hitta på Urban Outfitters. Och något som är väldigt glädjande är att man kan shoppa online!!! Så gå in på
http://www.urbanoutfitters.se du också och hitta dina favoriter.

Shoppa lugnt nu så ses på Biblioteksgatan 5 i vår!
/Lena

Dove summerglow body lotion

dove



Under en sån här regning årstid, visst längtar man tillbaka till sommaren? Och självklart saknar man solbrännan. Sola solarium är ju ett alternativ, men alla vet ju att det egentligen inte är bra.

Jag vill tipsa er om ”Dove summerglow body lotion”, som är en body lotion med en lätt brun-utan-sol effekt.

Den finns i två olika nyanser, ljus till normal hy och normal till mörk hy, och man väljer efter sin naturliga hudfärg. Om man är jätteljus och väljer den ljusa nyansen, så kan man välja den mörkare nyansen när man byggt upp en ”solbränna”.

För bästa resultat: Används dagligen för att gradvis bygga upp en lätt solbränd hy.

Viktigt är att låta lotionen gå in i huden riktigt innan man klär på sig för att den inte ska färga av sig, och glöm inte att tvätta händerna efteråt.

 

Jag ger den 4 av 5 för den kladdar inte och färgen ser naturlig ut, och den är prisvärd, ca 50 kronor och finns att köpa bland annat på H&M.

Men för mig som är känslig mot starka parfymer så luktar den lite för starkt (men den luktar gott)

   

Alexandra


Rimmel Blush

Rimmel blush
Införskaffade Rimmels rouge i nyansen Berry igår :) Den kostade ca.5 euro (runt 50 kr då, vet inte så exakt), vilket jag tyckte var väldigt billigt..! Dock tyckte jag "burken" var rätt liten. Testade den idag och upplevde att den var lättapplicerad och resultatet ser väldigt naturligt ut. Det verkar rentav vara svårt att överdosera den, som en tjej i CC-klubbens forum också tyckte. Om man inte har råd att satsa så mycket på rougen för tillfället, är detta ett väldigt bra budgetalternativ!

Andra nyanser:

Sienna - Santa Rose - Pink Rose - Bronze - Apricot

//Maria

Dagens outfit

Dagens outfit
(eftersom mitt rum är så stökigt fick jag lov att svärta bilden från sidorna, så ni slipper se på det :P)

Dagens outfit:


Klicka för förstoring

Vad ankh-symbolen står för är diskuterat, men den allmänna uppfattningen är nog att den står för "långt liv", det påstod även försäljaren att det skulle betyda. Här finns flera tolkningar av den, om ni är intresserade :P

//Maria

Klänningar<3

Personligen använder jag nästan aldrig klänning vintertid, om det inte är något riktigt fint tillfälle vill säga. Men i höst/vinter tycks klänning vara väldigt trendigt, och folk envisas med att gå runt i dem trots kylan och ruskvädret. Själv skulle jag ha frysit ihjäl för länge sen..! Men man kan ju alltid drömma. :)


Till de festligare tillfällena - från Shopbop, Asos, Asos och Asos :P


Vardagsfin - från Shopbop, H&M och Asos

//Maria

Ny godbit!



En ny godbit har tillkommit i garderoben!
Detta söta linnet från Vero Moda är super att användat både till vardags och till fest. Färgen är perfekt till jeans och går att relaxa med en kofta!


/Amanda

The Body Shop

Cassis Rose

The Body Shop har flera trevliga doftserier i sortimentet. Produkterna på bilden heter Cassis Rose, och doftar av rosor och andra blommor samt bär.
På bilden ser ni följande: parfymolja, eau de toilette, body mist, body lotion, shower gel och tvål.
Själv funderar jag på att skaffa eau de toiletten eller parfymoljan, eftersom jag varit på jakt efter en ros-doftande parfym ett tag nu. Någon som provat den? Hur länge tyckte ni den höll och så?

Finns även andra doftserier som t.ex. White Musk, Neroli Jasmin samt några lite mer "juliga" doftserier.

//Maria

Intervju

Denna vecka var det oOMela_RichieOo's tur att bli intevjuvad



ALLMÄNT:

När blev du medlem i ChickCliqueClubben och varför?

 Jag blev medlem 7 oktober 2005. Anledningen var väl att jag ville diskutera smink, kläder och sånt med andra :P Jag hängde inte så hemskt mycket med i modet innan, men sedan jag blev medlem har jag plötsligt blivit väldigt intresserad av mode :)
 
Vad är det bästa med Clubben?

 Det måste nog vara forumen, jag kikar genom trådarna typ varje dag, ibland t.o.m flera gånger per dag ^^

Hur pass moderiktig är du?

Jag är absolut ingen trendslav, men är väldigt intresserad av mode. Jag köper det jag gillar i modet och mixar det med det jag redan har, oavsett hur inne eller ute det råkar vara.

Vad är roligast, smink eller mode?


Detta var en svår fråga.. Kan faktiskt inte välja, för jag tycker smink och mode är lika intressant :)

Om du fick byta liv med någon för en dag, vem skulle det vara?

Hmm.. Måste det vara en människa? Jag skulle gärna vara katt för en dag(om den bor i ett tryggt hem där den får allt den kan önska sig), de ser verkligen ut att ha ett väldigt bekymmersfritt liv..!


SMINK:


Vilken är din favoritprodukt, alla kategorier?

Just nu är Max Factor - Lipfinity(läppstift) en klar favorit. Det sitter verkligen som berget i många timmar, man kan pussa sin pojkvän hur mycket man vill utan att det fläckar av sig ;)

Vilken produkt skulle du aldrig klara dig utan?


Det är nog concealern. Använder Rimmels Hide the Blemish Concealer, tycker det är ett väldigt bra budgetalternativ :)

Skulle du kunna gå helt osminkad på en fest?

Tyvärr, skulle nog inte palla det :/ Skulle nog känna mig rätt naken utan smink bland folk, speciellt när det är fest.

Vilket är ditt senaste sminkinköp?


 Max Factor - Lipfinity


MODE:


Gillar du höstens trender, och vilken är den bästa hösttrenden?

Jag har lite delade åsikter om höstens mode, finns saker jag inte alls gillar särskilt och saker jag gillar skarpt. Höga midjan är något jag inte är så förtjust i, i alla fall inte om den går över naveln. "Gubbmodet" är inte heller i min stil. Guld, rött, spets, sotade ögon och kamé á la 1700-tal är mina favoriter i höst :)

Vilket plagg skulle du helst av allt vilja äga?


Just nu är jag på jakt efter ett par bruna boots och ett par röda stövletter, så det är väl vad jag allra helst vill ha just nu.

Vilken är den värsta trenden genom tiderna?

Kan inte komma på något speciellt just nu. Men platåskorna jag minns att jag hade när jag var yngre var väl ingen höjdare precis, fast på den tiden tyckte jag ju tydligen det var skitsnyggt. Minns också att det ett tag var inne med "hårmaskaror", som man gjorde slingor i håret med. Själv hade jag ett babyblått typ ^^
 
Vad skulle du aldrig sätta på dej?


 Byxor med en midja som går över naveln är det första jag kommer på.

Har du något plagg i garderoben som du aldrig använt?


 Det tvivlar jag på.

Vad är ditt favoritplagg?

Ooh, jag har många :P Men några av mina älsklingsplagg är nog min svarta spetsblus, min underbart sköna och mjuka rosa tröja från H&M, i partyväg är det min vita tunika med guldpaljetter som gäller ;)

Hur många par skor har du?


 Sådär 15 par.
 
 
Slutligen... Vad vill du göra i framtiden?

 Finns mycket jag skulle vilja. Har ännu inte riktigt bestämt mig för vilken utbildning jag ska välja efter gymnasiet, men några yrken som skulle vara intressanta är journalist, fotograf och kosmetolog/makeupartist. Dessutom skulle jag kunna tänka mig att jobba för mänskliga rättigheter eller mot miljöförstörelse.

Max Factor Lipfinity

Max Factor Lipfinity



Max Factor - Lipfinity är utan tvekan det bästa läppstiftet jag provat hittills! Ger snygg färg och håller otroligt länge, dessutom är den food-proof, party-proof och framför allt: kiss-proof ;)
Den fläckar med andra ord inte av sig, och efter att ha applicerat läppstiftet enligt bruksanvisningen och frenetiskt gnuggat på läpparna kan jag konstatera att det sitter som berget!

Den utlovar att den ska hålla i upp till 12h. Efter att ha använt den en normallång skoldag kunde jag konstatera att det började flagna en aning efter ca. 5h, men inte synbart. Först efter 7h kunde jag tydligt se att det började flagna bort lite på vissa ställen. Jag är verkligen positivt överraskad över resultatet, för med ett "vanligt" läppstift skulle det nog inte finnas ett spår kvar efter 7h, utgående från mina erfarenheter iaf.

När jag tipsade om detta läppstift i min egna blogg undrade någon om det verkligen ser ut som ett läppstift när man applicerat det. Samma sak undrade jag med när jag såg den i affärn första gången, eftersom applicatorn ser ut som hos ett läppglans. Men när man applicerat det ser det precis ut som ett läppstift, och det ger verkligen mycket färg!

Finns både i "vanliga" nyanser och sk "nudecolours", som är mera naturnära nyanser. Mitt läppstift är i nyansen 110 Passionate (ungefär som läppstiftet på bilden). Dessutom medföljer ett läppcerat som gör att läpparna känns mjuka och återfuktade. Rekommenderar detta läppstift starkt!



(Maybelline har ett motsvarande läppstift som heter Superstay. Har inte provat den, så jag kan inte uttala mig om Maybellines eller Max Factors läppstift är bättre då. Men det vore kul att testa Maybellines med, så man kunde jämföra de båda :) Kanske du har provat den och kan berätta hur den var?)

//Maria

Intervju

Denna veckan var det Next_2_You´s tur att bli intervjuad




ALLMÄNT:

När blev du medlem i ChickCliqueClubben och varför?

Jag blev medlem den 9 Oktober 2005. Tyckte klubben var av allt i min smak. Smink och mode, det finns inget roligare. :)


Vad är det bästa med Clubben?

Alla olika forum, man får ta del av så mycket av vad alla kan och tipsar om. Det är roligt.


Hur pass moderiktig är du?

Nja, jag tycker mode är jätteroligt men jag spenderar mer pengar på smink än kläder. Fast det blir ju några plagg i månaden, oftast ifrån H&M.


Vad är roligast, smink eller mode?

Jag måste säga smink, det går att variera på ett annat sätt än kläder.


Om du fick byta liv med någon för en dag, vem skulle det vara?

Hum, det är svårt. Men jag skulle kunna tänka mig att byta liv med någon för en dag så skulle det vara någon känd make up artist som sminkar kändisar.



SMINK:

Vilken är din favoritprodukt, alla kategorier?

Oj, det måste nog vara "cover all mix" från make up store.


Vilken produkt skulle du aldrig klara dig utan?

Min mascara, L'oréals Telescopic. Jag har ljusa med långa ögonfransar, ser inte levande ut utan mascara. :P


Skulle du kunna gå helt osminkad på en fest?

Ja, om jag hade en snygg frisyr. Då tror jag att folk skulle tänka mer på håret än om jag hade smink på mig.


Vilket är ditt senaste sminkinköp?

Make up stores läppglans "starlips" färgen saint tropez.

MODE:

Gillar du höstens trender, och vilken är den bästa hösttrenden?

Ja, jag älskar höstens trender. Mycke stickat och stövlar. Det är snyggt!


Vilket plagg skulle du helst av allt vilja äga?

Just nu ett par ganska högklackade stövlar från sixtyseven. Men det passar sig inte så bra nu till vintern, så om köper jag de så får jag börja använda de i vår.


Vilken är den värsta trenden genom tiderna?

Svår fråga. Men kommer ihåg när jag var liten och det va supermodernt med silverjackor och jag vill så gärna ha en sån. Men nu så säger jag bara usch vad fult. Måste även erkänna att jag inte är så superförtjust i leopardmönstret som det är ganska mycket av nu.



Vad skulle du aldrig sätta på dej?

Ett par leggins i leopardmönster.


Har du något plagg i garderoben som du aldrig använt?

Ja, en tubtop som jag köpte inte för så länge sedan. Men har bestämt att jag ska använda den på nästa fest jag ska på.


Vad är ditt favoritplagg?

Jeans. Älskar mina svarta lee-jeans.


Slutligen.. Hur många par skor har du?

Jag tror det är 11 par. Jag älskar skor.

Vi testar: Eyes wide open från Nivea

Förpackning: Ljusblå (den vattenfasta i mörkblått). Känns modern och lyxig.

Den lovar: Förlängda och böjda fransar

Användningen: Borsten var rätt tjock, kanske lite klumpig, men ändå superlätt att måla underfransarna med.

Resultat: En ögonfransböjare behövs inte, mascaran böjer och förlänger fransarna, men lite mer skulle inte skada.

Betyg: 3.5/5, eftersom att den kunde ge lite mer längd och volym

Se före och efter bilder nedan.

 

OBS! Bilder tagna med mobilkamera, så kvaliteten är inte den bästa och resultatet är bättre i verkligheten.



Före:                                           Efter:
                


Trendspaning i USA

Jag har nu varit i USA i 2½ månad (tiden går sååå fort). Det sägs ju att USA är lite före Sverige och Europa när det gäller mode. Här är trenderna som varit störst i höst och sedan följer lite bilder. Några föreställer saker jag köpt, de andra är hämtade från bland annat Wet Seals (http://www.wetseal.com) sortiment för att inspirera er.

Störst i höst:
* Kråsblusar, som man kan stoppa innanför västen eller ha utan väst
* Silkestoppar, antingen i kinainspirerad kimonoform med v-ringat i både hals och rygg eller med leopardmönster. Djurmönster på silkestoppar fanns överallt i New York när jag var där för en vecka sedan!
*  Blanka pumps med öppen tå och träklack. På alla partyflickors fötter.
* Midjekort. Tröjor och jackor.
* Trekvartsjackor. Nu ska de både vara korta i midjan och ha trekvartsärm. Under detta har man en långärmad tröja eller polo.
* Tajta kedjehalsband med hjärta, ses på varenda tjejhals här, även min.=) Antar att de snart blir lika poppis hemma i Sverige.
* Korta hängslebyxor. Ja tro det eller ej. Och pösiga ska de vara. Alltså lite längre shorts (till knäna) med hängslen. Ha gärna kråsblusen under detta och tights eller benvärmare till. Det finns även många klänningar med hänglsen nu.
* Diadem, diadem och åter diadem. Jag antar att det är lika stort i Sverige & det lär fortsätta även i vår. Jag har hittills köpt 9 diadem i höst.=)
* Hundtandmönster - Finns på hattar, skor, halsdukar, tröjor, allt!
* Rött, kombineras med guldsmycken och brunt.
* Tights, vinterns svar på leggings.
* Benvärmare. Många tjejer i New York hade kort jeanskjol eller shorts tillsammans med leggings, benvärmare och ballerinaskor.
* Midjebälten, gärna med mönster eller med stora rosetter i framkant. Svart, guld & rött är störst här.

Flera av dessa trender har säkert redan nått Sverige, men hoppas att jag kunde inspirera någon i alla fall.

Här kommer lite bilder:

Bilderna:
Rad ett
: Kråsblus (Ralph Lauren), Silkestopp med leopardmönster (Wet Seal), Kimonoinspirerad silkestopp (WS), midjekort jacka med trekvartsärm (WS), midjekort militärgrön jacka (WS)
Rad två: Blanka pumps med öppen tå (WS), kortare jacka med trekvartsärm (WS), knytjacka med korta ärmar (WS), outfit med den korta jackan med trekvartsärmar (WS), det populära kedjehalsbandet (Claire's)
Rad tre: Min halsduk med hundtandsmönster (WS), mina USA-diadem (H&M,Claire's, ALDO's), midjebälte i guld med rosett (WS) och mitt svarta midjebälte med mönster (Strawberry).

/Lena

TVÅL - Pink Cotton Candy

Hittade igår till Eleven.se. Bläddrade runt bland alla deras miljoner olika märken och hittade då märket TVÅL.
Och deras Pink Cotton Candy serie.  "en söt arom av sockervadd, vanilj och karamell mixad med fikonlöv och musk." Hur låter det, vem vill inte lukta som socker? Och prudukterna har även fått en bra respons av människor över hela världen samt Linda som är krönikör på eleven.se. Hon har även skrivit en krönika om just Pink Cotton Candy serien. Nu vet jag precis vad jag ska önska mig i julklapp. ;)

http://www.eleven.se/tval-pink-cotton-candy-g320.html




/ Anna

Mina inköp

  

♥ Svartröd randig tröja med knappar, Gina tricot
♥ Grå top i lång modell, med snören i sidorna
♥ 2 bh från H&M
♥ Mascara, Eyes wide open från Nivea
♥ Svarta stövlar med liten klack och snörning bak, Din sko


Alexandra

Leopardkappa

leopard

Detta är taget som en skämtbild, men gillar ni kappan så finns den på LINDEX :)

Vi testar: Telescopic mascara från L'oréal

Förpackning: Guldig med svart text. Känns lyxig.

Den lovar: Förlängda fransar med 60% och att den ska komma åt ALLA fransar.

Användningen: Smidig "borste" inte klumpig och det kommer lagom mycket mascara.

Resultat: Jag har aldrig använt en bättre mascara, enligt mig blir mina fransar helt perfekta. Inte övermålade utan ett nartuligt resultat, precis som man vill ha. Drar man fler drag med "borsten" så får man en aning fylligare effekt.

Betyg: 4.5/5


/ Anna


Anna Ögon utan mascara

 anna Ögon med mascara