Eleven Want!

Eleven Want!
Eleven.se

Hawaiian Tropic, Shimmer bronzing gel!
Används året runt och ger ett omedelbart solkysst skimmer på huden. Denna lilla burk med "flytande guld" framhäver en naturlig solbrun färg. Appliceras i ansiktet, dekolletaget och på kroppen. Innehåller vitamin A, C och E, sheasmör, avokadoolja, Aloe Vera och Hawaiian Tropics botaniska extrakt.

  • Återfuktar huden under 12 timmar.
  • Ljusreflekterande pigment.
  • Parfymfri.
  • Hypoallergenisk.
  • Passar för känslig hud.

Alla smycken från netaporter.com

/Amanda


Party

Krogkväll igår då ;) Hann aldrig publicera kvällens outfit igår, så jag gör det nu istället:
  • svart klänning, H&M
  • tights, Lindex
  • skor, CipCap
  • guldig väska, köpt i Berlin
  • flera guldkedjor
  • makeup: guldig ögonmakeup och röda läppar, guldfärgat nagellack
  • frisyr: lockar (använde en skruvlocktång)
image881


//Maria

Shopping

Idag gick jag en runda på stan. Kom hem med bl.a. detta söta rosetthalsband från H&M, fick det för endast ca.2 euro (50%) :)



Dessutom har jag beställt lite grejer från H&Ms online-shop också:
  • brun halterneck-topp
  • ljusgul blus
  • hudfärgade hotpants, alltid bra när man har en klänning, kjol eller nåt som det lätt syns igenom
  • hårsnoddar, alltid bra att ha
  • duschpeeling, som jag kanske ger i present åt nån
  • ljusgul klänning som man får på köpet när man handlar för minst 40 euro :D


//Maria

Sveriges hetaste modetjejer

image403
Fr.v: Ebba von Sydow (VeckoRevyn), Sofi Fahrman (Aftonbladet Klick), Elin Kling (stureplan.se, tv 7), Emine Sander (?), Cecilia B Jonson (Expressen Fredag) på Cafés omslag.

Förresten, vet ni att Elin Kling och Cecilia B Jonson är halvsystrar?

Ida-Maria

Test: Lypsyl Lipshine

Om du precis som jag inte gillar för mycket färg på läpparna, så tycker jag att du ska prova Lypsyl lipshine. Det är ett mjukgörande läppglans/lypsyl och finns i 4 färger tror jag. Priset ligger bara på ca 25:-
Den håller bra, men kan behövas bättras på efter att man ätit/druckit.
Jag har dock bara provat den rosa färgen som ger lite färg och ett fins skimmer (syns inte så bra på bilden).
Men de andra färgerna röd/plommonlila/guld kanske ger mer färg.



Black & White

black&white

Topp från H&M.
Caprijeans från H&M (dock är de egentligen inte i svart denim utan blå).
Skor från DinSko.
Väska från ASOS.com.
Solglasögon från H&M.

/ Anna


Recensioner

Jag har fått prova några av Doves nya produkter med brun-utan-sol-effekt, här kommer recensionerna! :) Jag har bara sett till en av dessa produkter(lotionen utan skimmer) i affärerna ännu, i alla fall i Finland. Men om ni inte hittar dem i affärn ännu så lär de väl dyka upp snart!


Produkt: Dove Summer Glow Body Lotion
Pris: Ca. 45 kr
Konsistensen: Känns fräsch och så absorberas den relativt fort tycker jag. Men man bör vänta en stund på att den ska sjunka in ordentligt i hyn (5-10 minuter) innan man klär på sig, för att undvika fläckar på kläderna.
Doften: Bus-produkter är ju inte direkt kända för att vara en doftupplevelse, så den doftar väl inte himmelskt. Men den doftar ändå bra mycket fräschare än många andra bus-produkter jag provat och doften stör mig inte direkt, så det duger för min del!
Resultat: Jag tyckte mig se resultat redan efter första appliceringen, efter andra appliceringen var jag sådär härligt sommarfräsch :) Men efter det verkar man inte bli så mycket brunare, inte efter bara en vecka i alla fall. Man "nöter" ju alltid bort lite av bus-effekten varje gång man duschar t.ex, och när man efteråt applicerar mera av den blir man som innan man duschade igen. Dessa produkter funkar toppen under vinterhalvåret, nu på våren och sen på hösten när den eventuella riktiga solbrännan börjar försvinna, för jag vill inte se ut som en pepparkaka under vinterhalvåret, det räcker med att se sådär lätt solbränd ut då. Under sommaren skulle jag ändå föredra produkter som ger lite mera effekt än så här. Kanske man kan avancera till den mörkare sorten då eller vad tror ni? Den fläckar inte av sig (åtminstone har inte jag sett en enda fläck) och jag tycker resultatet ser naturligt och snyggt ut!
Övrigt: Vissa bus-produkter jag provat har tendens att börja flagna efter några dagar, då får man helt enkelt lov att hålla upp ett par dagar och sedan börja applicera igen. Dove-produkterna har jag kunnat använda dagligen i en hel vecka utan att det flagnar alls, så det tycker jag är ett plus! Sen tycker jag det är synd att Dove djurtestar sina produkter, därför kommer jag nog att prova andra liknande alternativ som avstår från djurtester nästa gång. Men lyckas jag inte hitta ett icke-djurtestat alternativ som lever upp till mina förväntningar så är Doves produkter i alla fall en nödlösning för mig, bra produkter för ett billigt pris! :) (Ps. Att Dove djurtestar är inte något som kommer att påverka slutbetyget, för nu är det själva produkten och inte moraliska frågor som jag ska recensera :P)
Mitt betyg: 3½ / 5


Produkt: Dove Summer Glow + Soft Shimmer
Pris: Ca. 45 kr
Konsistensen: Samma som hos produkten ovan
Doften: Samma som hos produkten ovan
Resultat: Har endast provat den här produkten i 2 dagars tid, men jag utgår från att den ger ett liknande resultat som produkten ovan. Denna innehåller skimmer, men jag skulle ha föredragit om den gett lyster istället, för det ser inte så naturligt ut med små glitterkorn. Men om ni gillar att ha skimmer/glitter på kroppen så tror jag ni kommer att gilla den!
Övrigt: Denna kommer jag nog att använda till lite mera festliga tillfällen. Produkten är helt ok, men det är nog inget jag skulle köpa.
Mitt betyg: 3 / 5


Produkt: Dove Summer Glow daily face moisturiser
Pris: Ca. 60 kr
Konsistensen: Mycket lätt konsistens som sjunker in i hyn fort, lätta krämer tycker jag känns fräscht sommartid.
Doften: Samma åsikt som hos de andra produkterna
Resultat: Liksom hos de andra produkterna tycker jag att resultatet blir mycket fräscht, naturligt och inga fläckar. Jag upplever dock att färgen försvinner lite fortare än bodylotionerna, men så är ju ansiktsrengöringen ganska effektiv, så det är väl inte så konstigt. Hos den här produkten tycker jag nästan det är bra att jag inte blir så mycket mörkare, för jag vill inte vara sådär superbrun i ansiktet hur som helst. Vill man förstärka effekten så kan man ju applicera en aning solpuder.
Övrigt: Man behöver inte alls någon stor klick till ansiktet, ta bara en superliten klick först och lite mera sen om det behövs. Jag tog alldeles för mycket första gången, skulle ha räckt till mitt ansikte två gånger..! Det står i bruksanvisningen att bus-produkter inte rekommenderas för problemhy, bara så ni vet (det gäller i och för sig alla bus-produkter). Jag har ju inte direkt problemhy, men jag har nästan alltid minst en finne/pormask/kvissla och massa pormaskar på näsan, men jag har inte märkt att det skulle förvärras av denna produkten. Men brun utan sol är väl inte direkt något som är vårdande, så jag rekommenderar att man inte använder den precis hela tiden, låt hyn vila lite då och då. Dessa produkter är förstås inte helt brun-utan-sol-produkter, men man ska vara rädd om sin hy i alla fall tycker jag!
Mitt betyg: 4 / 5

//Maria

Partyoutfit!

Som student går man ofta ut iaf 2-3 dagar i veckan och jakten efter den perfekta partyoutfiten pågår ständigt!  Just nu är min favoritoutfit den här:
image393
Rosa klänning från BikBok
Svarta tights från Gina Tricot
Svarta höga stövlar som jag köpt i USA
Långt silverhalsband med hjärta från Gina Tricot
Hur ser din allra bästa partyoutfit ut?
/Lena

Test: Water Shine Gloss

Min mamma fyllde 50 i lördags och hela familjen skulle då ut och äta. Jag passade på att testa Maybellines Water Shine gloss i den härliga färgen 511 Mauve Berry kvällen till ära. Läppglanset är lätt att applicera och har en något böjd applikator för lättare applicering. Läpparna får en fin glans och den lite mörkare färgen sitter verkligen bra. Till skillnad från många av Maybellines andra läppglans så innehåller detta inget glitter, vilket jag tyckte passade för kvällens syfte. Hur bra höll det då? Ja efter middagen hade jag fortfarande färg kvar på läpparna, dock var en del av glansen borta efter ett antal glas vin. Men med ett snabbt drag på läpparna så hade jag sedan färg och glans resten av kvällen.
Ett mycket bra läppglans som ger mycket färg och finns i många nyanser till ett riktigt bra pris, 79 kronor.
Betyg CCCC

image391image392
/Lena

En dagens..

Inte alltför ofta jag orkar ta en outfit-bild, men här kommer i alla fall en dagens outfit:
  • vit topp
  • vit cardigan med rosett från H&M
  • jeans
  • väska från Laukkutalo
  • hårklämma, minns inte var jag köpte den
  • rosa pärlörhängen köpta i Berlin
image389

//Maria

Shopping i stockholm!


1, 2: En topp från Vila som jag köpte inne på salt, så fina färger, dessutom var den mjuk å skön.
3: Fina ballerinas från DinSko, kändes våriga och gulliga.
4, 5: Otroligt fin tunika från Zara. Älskar färgerna!

/Amanda

Dagens sponsor: Seese!

För att ytterligare visa vår uppskattning till klubbens sponsorer så kommer vi från och med idag utse dagens sponsor lite då och då. Vår allra första dagens sponsor är Seese F16 från Göteborg!
image387
Grattis Seese! Hur känns det att bli dagens sponsor?
Oj, det känns verkligen kul!
Varför blev du sponsor i ChickCliqueClubben?
Det var lite dåligt med sponsring och jag vill ju att klubben ska leva kvar så länge som möjligt. Det är alltid kul att hjälpa till.
Vad är det bästa med clubben?
Det måste nog vara alla goa och glada människor, gemenskapen helt enkelt.
Hur länge har du varit medlem och varför blev du medlem?
Jag har varit medlem sedan augusti 2005, om jag minns rätt. Jag har alltid varit intresserad av smink mode och sådant.
Vilket är ditt bästa sminktips?
Jag har väl inget direkt sminktips.. men jag får väl säga det gamla vanliga att "less is more".
Vilken produkt kan du inte leva utan?
Min mascara från i.d (:
Vilken är din favoritaccessoar i vår?
Väskor, har aldrig varit så mycket för väskor innan faktiskt, men nu är det helt omöjligt att klara sig utan (hade väl brist på saker förut, haha).

Fem Chicka Snabbisar:
Vår eller Höst?
Vår
Favoritparfym?
Lancome-Hypnose
Byxor eller kjol/klänning?
Klänning
Läppglans eller läppstift?
Läppstift
Favoritaffär?
H&M
/CCCLena

Zara i Göteborg!

Zara

Idag har jag vart och kikat i Zaras första butik i Gbg, på kungsmässan i kungsbacka. En liten recension av den stora butiken kommer här.

Zara, Kungsmässan, Kungsbacka.
Utrymme: Det var stort och fint, självklart var det mkt folk såhär på öppningsdagen men det störde inte alls. Det var två stora våningar. På undervåningen fanns damkläderna, på övervåningen ungdom, barn och herr.
Utbud: Otroligt bra! Allt fanns. På damavdelningen var det mycket siden och puffiga blusar. På ungdom var det mer bomull med stora tryck och starka färger. Allt som allt var det mycket färg och mycket tunikor.
Priser: Zara är ju en budgetkedja även om det är något dyrare än h&m, Gina, vero Moda mm. Det var väldigt varierande. Allt från 100 kr till några tusenlappar. Det fanns dessutom ställningar märkta med t.ex 149:-, 99:- där det fanns en vara i många olika färger och strl, det var mkt pris efter kvalitét och material. En tunika i fint material kunde kosta 800:- medan en i lite billigare kostade 250:-.
Storlekar: Bra. Det ända att klaga på är väl isåfall att Large är den största storleken. Men det är ju inget som bekymmrar mig, möjligtvis andra.
Vill ha: Mycket, en underbar tunika i kleinblått, azulblått, ljusblått och vitt, en puffig blus, en liten kavaj i vitt och grått. En ljusblå skjorta, massor av fina tunikor, en puffig klänning i naturbeige och en hel massa mer.
Service: Eftersom jag inte shoppade något så har jag ingen riktig uppfattning men tjejerna såg trevliga ut och hjälpte andra kunder att svara på frågor osv.
Betyg: En otroligt fin butik med lyxig känsla till budgetpris. Trendigt och stilsäkert! Tummen upp!

/Amanda

Marias Makeupguide del 4

image386
På bilden: Maybelline Shiny-Licious läppglans, Luminelle läppenna(finns på Yves Rocher), Maybelline Moisture Extreme, Rimmel Natural Bronzer

Här kommer sista delen i makeupguiden då, här tar jag upp lite "övrig" makeup, som jag inte tyckte passade helt in i de tidigare inläggen. Kanske gör jag nån uppföljare, t.ex. med lite mera makeuptips eller kanske en brun-utan-sol-guide? Det får tiden utvisa ;)

Solpuder / bronzingpuder: Solpuder används för att förstärka solbrännan. Det är ett brunt/bronstonat puder. Använd gärna en lite större borste att applicera pudret med. Applicera med stora svep i pannan, på kinderna och lite grann på näsan, var försiktig med att applicera för mycket och applicera det helst inte i hela ansiktet, det blir lätt ett lite skitigt intryck om man applicerar för mycket på områden som man är lite blekare på än i resten av ansiktet, som t.ex. partiet ovanför läpparna. Man kan naturligtvis använda solpuder ovanpå en fuskbränna (brun utan sol) med. Solpuder är inte till för att göra en ljus hy mörkare, precis som foundation inte är en brunkräm. Har man en lite mörkare hudfärg eller en olivfärgad/gultonad hy brukar solpuder även funka som rouge. Använd inte solpuder som rouge om du är blek, det ser bara onaturligt ut då.

Läppstift och läppenna: Läppstift har en lite krämig konsistens och är oftast i fast form. Läppstift finns i många olika färger, vanliga färger är rött, rosa och brunt i olika nyanser. För att läppstiftet ska hålla längre kan man först applicera ett lager läppstift, sedan biter man liksom ihop med läpparna mellan t.ex. ett hushållspapper så överflödigt läppstift försvinner, applicerar lite puder på läpparna och applicerar ett nytt lager läppstift.
Vissa använder även läppenna, vilket är till för att förstärka läppkonturerna och gör att läppstiftet inte flyter ut lika lätt. Läppennan ska appliceras längs läppkonturerna och ska gå i samma ton som läppstiftet eller en nyans mörkare. Om du vill att dina läppar ska framstå som fylligare kan du dra precis utanför den naturliga läppkonturen med läppennan. Läppstift i ljusa och/eller skimrande nyanser gör att läpparna framstår som fylligare, medans mörka och matta nyanser gör att läpparna ser mindre ut. Även glansiga läppstift gör att läpparna ser mera fylliga ut.

Läppglans: Läppglans är ofta i halvflytande form och används för att få glansiga läppar. Läppglanset kan vara genomskinligt eller svagt färgat, med eller utan skimmer/glitter.

Highlighter: Highlighter används för att lyfta fram/framhäva vissa partier av ansiktet. Man kan t.ex. applicera den på kindens högsta punkt (le så ser du var kinden är som "bulligast") eller från ögonlocket ända upp till ögonbrynen för att framhäva ögonen. Det funkar även att använda vissa ögonskuggor som highlighter, i ljusa skimrande nyanser. Highlighters brukar gå i ljusa hudfärgade toner. Är man sådär härligt solbrun är det snyggt med nyanser med lite guldigt i.


Skriv gärna en kommentar om du undrar över något! :)

Budgettips

image385
ramen är tagen
härifrån

Ute efter en ny ansiktsmask? Yves Rocher har några "3 Minutes-masker" för en billig peng! Just nu har ju Yves Rocher rea på en stor del av sortimentet, så nu kan du få en mask till 40-50% rabatt. (Normalpris är 72 kr) Ni kan ju räkna ut själva hur billiga de blir då eller kolla på deras hemsida(länk finns högre upp) :)

//Maria

Reccention: TIGI "bead head" Superstar Lotion




Pris: Det kan skilja sig några kronor beroende på var man köper produkten. Men på baresso.se kostar den 149kr för tillfället, och jag köpte min på Tradera för under 100-lappen.

Förpackning och konsistens
: Måste ju säga att det inte är något speciellt roligt med flaskan förutom kanske formen då, och kanske den lite ovanliga "korken". Konsistensen är lite väl "rinnig" för min smak, men den är då förståss väldigt dryg. Men kan tänka mig att det blir ungefär samma sak för alla när de använder denna produkt för första gången att man "tar för mycket". Gillar inte heller riktigt lukten, den är lite för stark och doftar år citron (enligt mig) Den kunde ha varit lite trevligare.

Användning
: Denna lotion är till för att skapa volym till håret. Lotionen ska appliceras på blött eller tort hår och sedan fönas för att "aktiveras" och då göra sin effekt genom att ge håret volym. Jag tror att denna produkt lämpar sig bäst till långt hår som då är svårt att få någon volym i. Jag måste dock tillsammans med hårfönen använda en borste och borsta mitt hår "uppåt" för att få min önskande effekt på det hela. Men visst funkar den otroligt bra (då för min del tillsammans med borste) Är osäker på om det skulle hålla hela dagen, jag använder en gel också som jag gnuggar i hårbotten för att det ska hålla i sig. Men jag kan rekomendera denna produkt för ett långt hår som det är svårt att få volym i.

Betyg: 4 av 5, eftersom jag anser att konsistensen är lite för "rinnig" och pga. doften. Lite för att jag måste ta lite hjälp av borsten också.


Anna



Marias Makeupguide del 3

image382
På bilden: Ögonfransböjare från H&M, IsaDora Perfect Contour Kajal, Revlon Colorstay Liquid Liner (flytande eyeliner), Nivea Eyes Wide Open maskara, Rimmel quartet-ögonskugga, ögonskuggeapplikatorer.

Här kommer ögonmakeupen då! :)

Maskara: Maskara applicerar du på ögonfransarna. En maskara kan ha många olika effekter; vissa ger endast färg, vissa förlänger, ger mera volym eller böjer fransarna. Det finns olika sätt att applicera maskaran på, men många drar gärna borsten genom fransarna med zickzack-rörelser. För att maskaran ska hålla så länge som möjligt på fransarna ska du börja så nära fransrötterna som möjligt och arbeta dig mot topparna. Du ska inte "pumpa" maskaraborsten i flaskan, för det gör bara att innehållet torkar ut fortare. Dock kan du snurra eller vrida borsten samtidigt som du drar upp den så att det överflödiga försvinner från borsten. Resultatet blir bättre om du inte kladdar, måla först ett tunt lager, låt det torka en aning och måla sen så många lager som behövs. Man behöver inte måla underfransarna, men vissa gör det. Dock är det lätt hänt att det uppstår en spindelbens-effekt på de undre fransarna, så för ett lite diskretare och enligt mig finare resultat ska du endast "sudda" vågrätt med borsten närmast rötterna och låta topparna vara omålade.
De vanligaste nyanserna på maskara är svart och brunt. Brunt är ett bra alternativ för de som är väldigt bleka eller som inte vill sminka sig så hårt. Ingen kommer att märka att maskaran är brun, det ser ut som om du hade en svart maskara, men det ser mjukare och mera naturligt ut än om du använder en kolsvart. Om du vill ha mera böj-effekt på fransarna kan du använda en ögonfransböjare. Man ska böja fransarna innan man applicerar maskaran, ALDRIG efter, för då kan ögonfransarna brytas av! H&M har billiga ögonfransböjare som enligt mig funkar utmärkt. Det finns vattenlösliga och vattenfasta maskaror, vattenfasta går inte bort med vatten utan man måste ha en speciell ögonmakeupremover som är anpassad för vattenfast makeup.

Eyeliner: Det finns eyeliners i pennform och i flytande form och i olika färger, vanligast är dock svart och brunt. Den i pennform ger ett lite mjukare resultat än den i flytande form, som man använder om man vill ha en mera dramatisk eller skarpare effekt. Eyelinern ska appliceras som ett streck längs ovansidan av ögonfransraden på ögonlocket och eventuellt längs undersidan av fransraden under ögonen. Eyeliner i flytande form kräver lite övning innan man får den att sitta snyggt, eftersom de ofta torkar nästan genast och man får skynda sig med att rätta till om det blir fel. Mitt tips är att ta en millimeter i taget och rätta till så fort det blir fel, ha inte bråttom! Är du nybörjare när det gäller smink är det lättare att börja med en eyeliner i pennform och eventuellt skaffa en flytande när du fått lite mera erfarenhet. Vill du måla på insidan av ögonfransraden ska du välja en kajal istället, som är gjord för det väldigt känsliga området.

Kajal: Kajal ska som sagt appliceras på insidan av ögonfransraden, både nertill och upptill om man så vill. Vissa kajaler funkar även bra att använda som eyeliner. Precis som hos maskaran och eyelinern är svart och brunt de vanligaste förekommande färgerna. Om man vill att ögonen ska se större ut kan man använda en vaniljfärgad/naturvit kajal, det får ögonen att framstå som mera öppna. Dock rekommenderar jag inte de riktigt vita kajalerna, eftersom det oftast bara ser onaturligt ut. Använder du kontaktlinser kan det löna sig att leta reda på någon kajal som passar för linsbärare, särskilt om du har känsliga ögon. Men för mig funkar det utmärkt med nästan vilken kajal som helst trots att jag är linsbärare.

Ögonskugga: Ögonskugga finns bl.a i puder och kräm-/mousseform och appliceras oftast med en sorts skumgummiapplikator eller med fingrarna på ögonlocken. Ögonskuggor finns i alla färger man kan tänka sig, men utbudet på färger och nyanser varierar enligt vad som är trendigt för tillfället. Vissa passar i nästan vilka färger som helst, medans vissa passar bäst i en viss färgskala. Om man vill framhäva sin egna ögonfärg är det bruna nyanser som gäller för blå ögon, medans bruna ögon ser mest intensiva ut i mera lila-aktiga eller blå nyanser. För att få gröna ögon att se så intensiva ut som möjligt är det röda nyanser som gäller, t.ex. kopparrött, bronsiga skuggor, orange-röda eller en lila nyans som går lite mot rött. Men även andra faktorer som hårfärg och hudnyans är viktiga för att man ska hitta den ultimata nyansen. Fråga en expedit eller nåt om du är osäker på vad du passar i, eller prova dig helt enkelt fram och känn efter själv vad du trivs bäst i. Om man fuktar applikatorn med lite vatten blir en skimrande skugga ännu mera intensiv och metallisk.

Ögonbrynspenna och -skugga: Detta använder man för att ge ögonbrynen en jämnare och eventuellt intensivare färg. Om man använder ögonbrynspennan ska man vara väldigt försiktig med att trycka för hårt, för resultatet ska se naturligt ut! Tryck mycket mycket försiktigt med pennan och håll dig till ögonbrynens form, så blir resultatet oftast bra. Var också försiktig med att välja en alltför mörk nyans. Många tycker att det är lättare att använda en ögonbrynsskugga, för att det ska vara lättare att applicera och att man inte överdoserar lika lätt med den. Själv har jag blivit van med ögonbrynspennan så jag ser inget negativt med att använda den.


Var inte rädd för att fråga om du undrar över nånting! :)

(I nästa nummer tar jag upp "övrig makeup", som jag inte tyckte passade så bra in på de övriga delarna)

//Maria

Cernitfeber

Ni som läser mycket bloggar har kanske noterat "trenden" att göra egna smycken av cernitlera? Nu har jag också provat på det, mycket rolig hobby och har man inte så flinka fingrar så behöver man inte alls krångla till det, man kan ju t.ex. rulla små bollar i valfri storlek och färg och göra till halsband, sådana säljs ju t.ex. på H&M :) Jag använde guldfärgade "stickor" med en ögla i ena änden(vet inte vad de kallas?) som jag trädde en lite större ögla på. Jag tryckte ner dem i föremålen och stoppade dem i ugnen. Ni kan ju fråga nån expedit i en hobbyaffär om ni är osäkra! Till örhängena använde jag samma "sticka", bara att jag böjde den ungefär på mitten, så funkar det som ett örhänge :D


Här ser ni grejerna jag gjort; en konstig sak som jag gjorde mest för att testa(blingade till den lite också), jordgubbshalsband och jordgubbsörhängen)
Klicka på bilderna för förstoring

Tycker det duger för att vara första gången :P

//Maria

Gästbok!!

Nu har ChickClique-bloggen fått sin alldeles egna gästbok! Lämna gärna ett spår och ge oss tips och idéer på vad vi kan skriva om i bloggen, risa, rosa eller läs vad andra har skrivit! Mycket nöje!
/CCCrew

Loréal Intense Repair

Mitt bästa tips för skadat hår eller hår du vill sköta om lite extra efter till exempel en färgning är Loréals serie Intense Repair. Håret blir mjukt som silke och inpackningen behöver bara sitta i 3 minuter. Finns även vårdande shampoo i samma serie. Loréals Intense Repair finns att köpa på utvalda hårsalonger.
/CCCLena
image378

Dagens outfit!

Dagens Outfit!
Dagens outfit då. Lite vårigt och sött tyckte jag. Bytte ut tofsarna mod en scarf i håret. Chict!

Gul topp, Gina Tricot
Svarta Tights, Lindex
Scarf, Gina Tricot
Sidenband

/Amanda

Drömoutfit: I want spring!

Dr?moutfit: I want spring!

Ja när solen börjar skymta fram lite smått är jag inte sämre än att göra hundra tusentals vår-kollage.
Den khakigröna färgen är skitsnyggt tillsammans med silverdetaljer.

Topp, H&M
Shorts, H&M
Armband, Kyssjohanna.se
Nagellack, Essie
Solglasögon, H&M

/Amanda

"Maybellineskadad"

Jag var anställd av Maybelline under nästan tre år som ambassdör i Sverige och det var ju tillsammans med dem som jag startade ChickCliqueClubbenLunarStorm hösten 2005. Eftersom 60 % av min lön bestod av smink så blev jag ju under mina år "Maybellineskadad" och använde bara deras smink. Eftersom jag också blev lite av en expert på deras produkter så såg jag även till att alla mina vänner började använda deras produkter och jag skulle under den tiden aldirg kunnat tänka att använda något annat märke.
Nu är det snart 10 månader sedan jag slutade jobba för Maybelline och min "Maybellineskada" finns där fortfarande. När jag handlar smink med mina vänner (jag får alltid följa med mina vänner och handla smink eftersom de ser mig som en expert) så slutar det alltid med att jag står och föreläser vid Maybellinehyllan.
Men, jag har faktiskt lyckats byta ut några av mina produkter till produkter från andra märken. Men två produkter kommer jag Aldrig byta ut, för de är enligt mig de allra bästa inom sin kategori och prisklass.

Dream Matte Mousse Foundation
Jag var en av de första i Sverige som fick testa DMM foundation eftersom jag just då jobbade för Maybelline. Jag hade inga höga förväntningar och moussen kändes konstig mot mitt finger. Men när jag börjat ta på nyansen "Nude" på min hud med mina fingerspetsar så kändes det så bra! Moussen ger ett lätt intryck och känns inte alls tung som många flytande foundations. Den smälter in i huden och mattar ner den. Vad som är viktigt är dock att man alltid smörjer in sig med en fuktighetsgivansde kräm innan, då DMM kan kännas lite torr mot huden. Men det gäller ju alla foundations, grunda alltid med fuktgivande kräm! DMM finns bara i sex nyanser i Sverige på grund av att marknaden här är för liten för alla tolv nyanserna. Den kostar cirka 110 kronor och jag lovar att det är ingen slump att den utsetts till bästa foundation två år i rad nu!


Intense XXL Mascara
Jag trodde jag var dömd att ha små korta intetsägande fransar, men så provade jag Intense XXL mascara från Maybelline. Jag hade provat dubbelmascaror tidigare men var aldrig nöjd, men efter bara några drag med Intenseborsten var jag fast. Intense XXL:s vita borste gör mina fransar tjockare och längre. När den stelnat lite lägger jag på min svarta mascara efter att ha böjd mina fransar med min elektriska franstång från Sephora. Resultatet och volymen är lika lysande varje gång! Och vill man bara vara lite vardagssminkad kan man skippa den vita borsten och bara ta den svarta för volymen. Så vill du ha en prisvärd mascara, testa Intense XXL, du kommer inte bli besviken, det vet jag inte någon som blivit!

/CCCLena


Nivea Visage Young



I första delen av "Marias make up-guide" (lite längre ner på sidan) så skrev hon om hur viktigt det är att ta hand om sin hy och använda rätt produkter, så jag tänkte att jag skulle tipsa på mina favoritprodukter (har dock inte provat alla), Nivea Visage Young, som är speciellt framtagen för ung hy.

Bild 1: Nivea Visage Young Be Beatutiful. En nyhet, tonad dagcreme som återfuktar och bygger upp hyn. Anpassar sig efter den naturliga hudfärgen. Täpper inte till porerna.
Bild 2: Wash Of Cleansin Gel. Tvättar skonsamt bort smuts, fett och makeup. Torkar inte ut huden och förebygger orenheter.
Bild 3: Washnrefine tvättpeeling. Daglig rengöring av orenheter och reglerar ojämn hud. Ger en synbart slätare hy och stoppar orenheter. Rengör på djupet utan att torka ut.
Bild 4: Scrub away peeling cream. Används 1-2 ggr i veckan. Rengör på djupet och tar bort döda hudceller och orenheter.
Bild 5: Freshen up toner. Avlägsnar alla rester av rengöringsprodukter. Fräschar upp.
Bild 6: Control It gel cream. Återfuktar.


Mer produkter och information hittar du på www.nivea.se



Alexandra

Bästa vårköpet

Mitt bästa inköp inför våren är helt klart den här brun-vit-blåa väskan från Åhléns. Den finns även i svartvitt för den perfekta prislappen, 200 kronor. Väskan passar i många sammanhang och jag har den både på shoppingturen och till skolan. Den rymmer nästan allt!
Nu till våren kommer jag matcha väskan tillsammans mina nyinköpta bruna stövlar som jeansen stoppas in i och min blå trenchcoat som jag köpt från asos.com. Vilket är ditt bästa inköp inför våren?
/Lena
?hl?nsv?ska

Marias Makeupguide del 2

image363
På bilden: Dream Matte Mousse Foundation från Maybelline, Rouge från MakeUpStore, Rimmel Hide The Blemish Concealer, Rougeborste från MakeUpStore, Nivea Stay Real Foundation och Rimmel Stay Matte -puder.

I denna del av min makeupguide tar jag upp bas-makeupen; foundation, concealer/täckstift, puder och rouge.

Foundation: Används till att dölja ojämnheter och blemmor, ger en jämnare hudton och gör även att övrig makeup håller längre än på ren hy. Foundation ska appliceras i hela ansiktet och var noga med att även applicera den en bit på halsen halsen och tona ut, det är inte snyggt med skarpa linjer.Det är INTE meningen att det ska se ut som en kaka, meningen med foundation är att få hyn att se så felfri ut som möjligt, men det ska ändå se naturligt ut. Foundationen ska ha samma ton som din egna hudnyans, eller en nyans ljusare, INTE mörkare.
Man kan applicera foundationen både med fingrarna och med en makeupsvamp, du väljer själv vad du tycker går bättre. Se till att fingrarna är rena innan du applicerar och om du använder svamp istället; byt ut den ofta(helst 1 gång i veckan eller varje dag) eller så tvättar du den med vatten och tvål. Detta pga att det samlas bakterier i svampen varje gång du använder den. Personligen tycker jag det är både enklast och billigast att använda fingrarna. Det finns olika typer av foundations, t.ex foundations i mousseform (ex. Maybellines Dream Matte Mousse) som lämpar sig bäst för de med lite fetare hy och foundations i flytande form.

Concealer/täckstift: Används till att dölja blemmor och/eller mörka ringar under ögonen. Vissa concealers funkar bättre till att dölja blemmor än att dölja mörka ringar och vice versa. Fråga någon som jobbar i affärn vad som passar bäst till vad eller kika på sminkmärkenas hemsidor. Det finns bruntonade, orangetonade, gultonade och gröntonade concealers. Orangetonade döljer blått bäst, alltså mörka ringar under ögonen och de gröntonade är den effektivaste färgen när det gäller att dölja illröda finnar, eftersom grönt tar ut det röda. OBS: Du börjar inte likna en alien av att använda en gröntonad concealer, när man applicerat det blir det hudfärgat.
Man applicerar alltså concealer/täckstift på enstaka finnar/partier, inte i hela ansiktet. Vad gäller valet av nyans på hudfärgade concealers/täckstift gäller samma sak som hos foundationen; ta absolut inte en som är för mörk! Det är en smaksak om man applicerar foundationen eller concealern först, för min del blir det först concealer, sedan foundation och sen lite mera concealer vid behov.

Puder: Det finns både transparenta(genomskinliga) och tonade puder, det senare alternativet ska även det följa din hudton. Puder appliceras för att matta ner glansig/flottig hy och för att fixera makeupen(få foundationen att sitta längre). En stor puderborste ger enligt mig bästa resultat, applicera antingen med rundade rörelser eller genom att pressa borsten mot hyn (smaksak). Efteråt är det viktigt att du försiktigt dras borsten medhårs(neråt) längs ansiktet, för att de små fjunen ska lägga sig. Annars finns risken att du börjar se lurvig ut i ansiktet. Det finns både kompakta puder (i kakform) och löspuder.

Rouge: Rouge appliceras på kinderna för att ge ansiktet ett rosigt intryck. Att välja nyans är inte alltid det lättaste här, men har du väldigt ljus hy ska du vara lite försiktig med starka och bruntonade nyanser. För den ljusaste hudtypen lämpar sig nyanser i rosa. För de med mörkare hy eller gulaktig hy är mera bruntonade och persikonyanser snyggt. Rådfråga någon kunnig person ifall du är osäker. Det är bättre att applicera för lite än för mycket rouge. Här rekommenderar jag också en stor borste för ett naturligare resultat. Applicera ungefär som du gör med pudret, om det är ett puderrouge. Med kräm/mousse-rouge kan man använda fingrarna. Man kan både applicera rougen på kindets äpple (le så applicerar du där kinden är rundast och fortsätter mot tinningen) och strax under kindbenets högsta punkt (sug in kinderna så ser du var det buktar inåt). Applicerar man rouget på kindens högsta punkt framstår ansiktet som lite rundare och applicerar man det under kindbenet ser ansiktet smalare ut.


I nästa del tar jag upp ögonmakeupen!

//Maria

Budgettips

image362

Här kommer lite trevliga budgettips sådär lagom till våren :)

  • Scarf från H&M för 59.50 kr att ha runt halsen eller för att dölja en bad hair-day. Finns även i färgerna rosa och grönt
  • H&M har ett erbjudande just nu: 2 toppar för 100 kr. Finns förutom i mönstrat och gult även i färgerna svart, blekgrönt, mörkbrunt och vitt.
  • Håraccessoaren från Indiska i form av en blomma blir din för endast 15 kr :) Piffar upp vilken outfit som helst!
  • H&M har ett relativt stort utbud på snygga solglasögon till ett billigt pris. Dessa får du för 79.50 kr
  • Ellos har flera ballerinaskor för under 200-lappen. Har själv beställt ett par skor därifrån (dock inte just ballerinaskor), och jag är väldigt nöjd med dem :) Bildexempel: gul/vit-randiga ballerinas med öppen tå för 179 kr
  • Även Indiska och H&M har ballerinas till ett riktigt budgetpris: De från H&M kostar 98 kr och finns i färgerna svart, guld, silver och metallisk ljusrosa. De från Indiska finns i svart och rött, har en miniklack och kostar 159 kr. Har för mig att de ska ha platta ballerinas i stil med H&Ms med, men de verkar inte finnas på Indiskas hemsida längre. Bildexempel: Röda ballerinas från Indiska och guldiga från H&M.
  • H&M har dessutom snygga flipflops i vitt, svart, korallrött och lila, 49.50 kr/st :)
//Maria

Marias Makeupguide

Jag fick idén till att göra en makeupguide efter att nybörjare frågat om olika saker i ChickClique-klubbens forum; vad olika saker egentligen ska användas till, hur de ska användas o.s.v. Denna guide är i första hand riktad till nybörjare som kanske har noll koll på vad rouge och concealer är för nåt, vill veta hur man ska applicera sminket, vad man kan tänka på när man väljer nyans m.m. Jag kommer att ta upp det mesta inom makeup och dela med mig av mina kunskaper. Hoppas att många får nytta av denna guide och även ni som är lite längre hunna inom sminkandet får förstås också gärna läsa guiden, fullärd blir man väl aldrig :)

Jag kommer att publicera guiden i flera delar, så ta gärna en titt här i bloggen regelbundet så du inte missar nåt ;) I detta inlägg tar jag upp det som är A och O för en vacker hy, att vårda den. Enligt min åsikt borde man inte ens få röra vid smink om man inte vet hur man ska ta hand om sin hy.

image739
På bilden: Rengöringslotion och fuktkräm från Artistry, Ansiktsmasker från Yves Rocher, Nattkräm från Nivea och Ansiktsskrubb från Nivea.

Rengöring: Även om du inte sminkar dig varje dag utsätts huden ändå för orenheter som kan komma från avgaser, damm eller att du petar i ansiktet med smutsiga eller flottiga fingrar. Man ska rengöra ansiktet både på morgonen innan man sminkar sig och på kvällen innan man går och lägger sig. Att gå och lägga sig utan att ta bort sminket är bland det värsta man kan göra, för när ska hyn annars få en chans att återhämta sig om inte på natten? Det kommer helt säkert att leda till en dålig hy i längden.
Tro inte att det räcker med bara vatten och lite tvål när du ska rengöra ansiktet, det rengör inte på djupet och eftersom vatten har ett högre pH-värde än hyn så störs hudens pH-balans när den kommer i kontakt med vatten. Huden torkar med andra ord ut. Du bör välja en rengöring som är anpassad för just din hudtyp för bästa möjliga effekt(detta gäller naturligtvis samtliga hudvårdsprodukter). Det finns både rengöringar som man sköljer bort och som inte ska sköljas bort, vad som gäller för en viss sort står på bruksanvisningen.
Till ögonmakeupen rekommenderar jag en speciell ögonmakeup-remover, eftersom många rengöringslotioner till ansiktet kan vara lite för starka för det känsliga området kring ögonen.

Ansiktsvatten: Ansiktsvattnet har flera funktioner och appliceras efter rengöringen. Dels tar den bort eventuella rester av smuts, dels återsluter den porerna efter rengöringen (varmt vatten och även ofta rengöringslotionen öppnar porerna för en effektivare rengöring, men det är viktigt att de återsluts igen för att motverka att de täpps igen av orenheter på nytt). Dessutom återställer ansiktsvattnet pH-balansen i hyn.

Fuktkräm: En fuktighetskräm behövs för att återfukta ansiktet och motverka att hyn torkar ut. Man kan använda en särskild kräm för dag- och nattetid och i så fall står det på förpackningen vad krämen är till för. Står det inget så går den att använda både morgon och kväll. Dagkrämer innehåller ofta solskyddsfaktor och den är lättare än nattkrämen, som är fetare och ska återuppbygga hyn medans man sover. Det är viktigt att man har en fuktkräm under makeupen, eftersom nästan all makeup är mera eller mindre uttorkande, särskilt pudrig makeup. Dessutom täpper makeup till porerna i olika hög grad.

Ögonkräm: Huden kring ögonen är mycket tunn och känslig, därför måste många ha en speciell kräm för området kring ögonen. Ögonkrämen återfuktar och motverkar även ofta rynkor. När man applicerar den ska man börja från yttre ögonvrån och arbeta sig inåt mot näsan. Klappa hellre in krämen än att massera, eftersom hyn kring ögonen är så känslig.

Peeling: Peeling eller ansiktsskrubb är inte ett måste, men det slipar bort det yttersta lagret av döda hudceller, vilket leder till en klarare och fräschare hy i längden. Det är även bra att peela och återfukta huden innan man applicerar brun-utan-sol-kräm, för att få ett så jämnt resultat som möjligt. Är man noga med att peela huden före sommarmånaderna lär även brännan ska komma fortare.
Använd absolut inte en peeling avsedd för kroppen i ansiktet, peelingkornen är alldeles för grova och vassa för det känsliga ansiktet. Använd peelings som är till för ansiktet och använd inte peeling på området kring ögonen. Har du väldigt känslig hy ska du vara lite försiktig med peelingen. De flesta peelings ska användas 1-2 ggr/vecka för bästa resultat.

Mask: Ansiktsmask är också en produkt som man inte måste använda, men som är väldigt välgörande för hyn. Masker brukar man också använda 1-2 ggr om veckan. Det finns många olika sorts masker; djuprengörande som är bra för oren/fet hy, återfuktande för de med torr hy, uppiggande masker när man känner sig trött och glåmig och lindrande masker för irriterad hy. Bara att välja enligt behov.



Nästa del i makeupguiden dyker upp om ett par dagar eller så, håll utkik! :)
//Maria

Gårdagens köp

Igår köpte jag
  • hårinpackning från Schwarzkopf Gliss, mitt hår är verkligen i behov av en kur just nu..!
  • Glamour of Sweden-deodorant för bara 1euro!
  • Guldigt Rimmel-lack, också för bara 1euro..!
Kanske det dyker upp nån recension här så småningom :)



//Maria

Sportlovs - shopping

Vad är ett lov utan shopping egentligen? För mig är det iaf ingenting, det hör ju till att åka & shoppa på lov! Denna gång blev det iaf shopping i göteborg. Ber om ursäkt för att bilderna inte är de bästa.



Bild 1: Svart vårjacka, vero moda. Vet att man inte ser så mycket av den på bilden men .. :)
Bild 2: Två toppar från Gina tricot.
Bild 3: Fick en check värt 150:- av mamma på h&m. Detta betalade jag endast 7.50 för; Kroppspeeling, ansiktspeeling, ansiktskräm, nagelförstärkare, hårmask
Bild 4: Vita ballerina från skopunkten.



Alexandra