Marias Makeupguide del 4

image386
På bilden: Maybelline Shiny-Licious läppglans, Luminelle läppenna(finns på Yves Rocher), Maybelline Moisture Extreme, Rimmel Natural Bronzer

Här kommer sista delen i makeupguiden då, här tar jag upp lite "övrig" makeup, som jag inte tyckte passade helt in i de tidigare inläggen. Kanske gör jag nån uppföljare, t.ex. med lite mera makeuptips eller kanske en brun-utan-sol-guide? Det får tiden utvisa ;)

Solpuder / bronzingpuder: Solpuder används för att förstärka solbrännan. Det är ett brunt/bronstonat puder. Använd gärna en lite större borste att applicera pudret med. Applicera med stora svep i pannan, på kinderna och lite grann på näsan, var försiktig med att applicera för mycket och applicera det helst inte i hela ansiktet, det blir lätt ett lite skitigt intryck om man applicerar för mycket på områden som man är lite blekare på än i resten av ansiktet, som t.ex. partiet ovanför läpparna. Man kan naturligtvis använda solpuder ovanpå en fuskbränna (brun utan sol) med. Solpuder är inte till för att göra en ljus hy mörkare, precis som foundation inte är en brunkräm. Har man en lite mörkare hudfärg eller en olivfärgad/gultonad hy brukar solpuder även funka som rouge. Använd inte solpuder som rouge om du är blek, det ser bara onaturligt ut då.

Läppstift och läppenna: Läppstift har en lite krämig konsistens och är oftast i fast form. Läppstift finns i många olika färger, vanliga färger är rött, rosa och brunt i olika nyanser. För att läppstiftet ska hålla längre kan man först applicera ett lager läppstift, sedan biter man liksom ihop med läpparna mellan t.ex. ett hushållspapper så överflödigt läppstift försvinner, applicerar lite puder på läpparna och applicerar ett nytt lager läppstift.
Vissa använder även läppenna, vilket är till för att förstärka läppkonturerna och gör att läppstiftet inte flyter ut lika lätt. Läppennan ska appliceras längs läppkonturerna och ska gå i samma ton som läppstiftet eller en nyans mörkare. Om du vill att dina läppar ska framstå som fylligare kan du dra precis utanför den naturliga läppkonturen med läppennan. Läppstift i ljusa och/eller skimrande nyanser gör att läpparna framstår som fylligare, medans mörka och matta nyanser gör att läpparna ser mindre ut. Även glansiga läppstift gör att läpparna ser mera fylliga ut.

Läppglans: Läppglans är ofta i halvflytande form och används för att få glansiga läppar. Läppglanset kan vara genomskinligt eller svagt färgat, med eller utan skimmer/glitter.

Highlighter: Highlighter används för att lyfta fram/framhäva vissa partier av ansiktet. Man kan t.ex. applicera den på kindens högsta punkt (le så ser du var kinden är som "bulligast") eller från ögonlocket ända upp till ögonbrynen för att framhäva ögonen. Det funkar även att använda vissa ögonskuggor som highlighter, i ljusa skimrande nyanser. Highlighters brukar gå i ljusa hudfärgade toner. Är man sådär härligt solbrun är det snyggt med nyanser med lite guldigt i.


Skriv gärna en kommentar om du undrar över något! :)

Kommentarer
Postat av: CCCLena

Rimmels solpuder är verkligen fantastiskt! Jag har använt det sedan 2003 och kommer aldrig kunna sluta!! Toppenguide Maria!

2007-03-15 @ 21:06:55
Postat av: Maria

Tack så mycket! :) Funderar skarpt på att prova på det nästa gång jag behöver ett nytt solpuder, har haft bra erfarenheter av det mesta av Rimmels smink! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback